Toppmötena radas upp – här är division 4-matcherna att ha koll på

Lokalbollsserierna ska avgöras – och på flera håll i landet går division 4-serierna in i sitt mest dramatiska skede. Ska obesegrade Lindås/Långasjö missa förstaplatsen i Småland – och vem vinner egentligen den hett emotsedda seriefinalen i Örebrofyran? Här är de bästa matcherna att se fram emot inför årets mest spännande division 4-omgång.

Vill du spela på just ditt lokala lag? Klicka dig vidare till Coolbet här och få odds från allsvenskan till division 5.

Lördag 13.00, division 4 Göteborg B: Öckerö IF-KF Velebit

Kort om matchen: Öckerö och Velebit har stuckit ut som seriesuveräner hela säsongen och nu ska det avgöras vilket lag som tar förstaplatsen i Göteborgs ena division 4-serie. Det vinröda Öckerö har 52 poäng mot gästernas 51 och kan således komma undan med ett kryss förutsatt att man pallar trycket i säsongsavslutningen nästa helg. Men när lagen möttes i somras var det faktiskt Velebit som vann efter två mål i första halvlek innan Öckerö fick in en sen reducering. Dramatik är att vänta.

Oddsen: Öckerö favorittippat till 1,70 medan en Velebit-seger skulle ge 3,00 gånger insatsen tillbaka.

Lördag 14.00, division 4 Småland sydöstra: Lindås/Långasjö-Åryds IK

Kort om matchen: Lindås/Långasjö är ett av få obesegrade division 4-lag så här sent in på säsongen, men faktum är att man trots det inte leder serien. Laget har vunnit tolv matcher och spelat sex oavgjorda och har tre poäng samt fem mål upp till serieledande Åryd. I helgen möts lagen – och en L/L-seger med tre måls marginal tar alltså laget upp i serieledning. Men man kan också bomma såväl uppflyttning som kval – för två poäng bakom hotar tredjeplacerade Hossmo. Det ser ut att bli strid ända in på mållinjen i den här serien.

Oddsen: Här är det ovisst. Hemmalaget knapp favorit till 2,10 medan Åryd står i 2,30. Kryss hos Coolbet? 4,15.

Lördag 15.00, division 4 Örebro: Vretstorps IF-IK Sturehov

Kort om matchen: Vretstorp har dunkat in ofattbara 84 mål på 20 omgångar, över fyra i snitt, och två spelare från laget gör upp om skytteligatiteln i serien: de båda 20-målsskyttarna Anton Weman och Jerry Wiberg. Nu väntar toppmöte med Sturehov, som ligger tvåa bara en poäng bakom serieledarna. Med andra ord kan tabelltoppen avgöras. Det gör den om resultatet blir samma som i vårsäsongens möte – då Vretstorp vann med klara 3-0 på Sörbyvallen.

Oddsen: Vretstorp är favorit enligt oddssättarna med 1,90 gånger pengarna. Sturehov slår ur underläge till oddset 2,50.

Söndag 16.00, division 4 Blekinge: Ronneby BK-Hällaryds IF

Kort om matchen: Även under söndagen väntar stormatcher med division 4-mått mätt. Ronneby och Hällaryd går en tät kamp i toppen av division 4 Blekinge – 48 och 46 poäng medan Nättraby (44) och Lyckå (43) smyger bakom i jakten på en kvalplats. Nu möts ettan och tvåan i tabellen och hemmaseger för Ronneby skulle innebära säkrad förstaplats med en omgång kvar att spela. Ronneby nosar på fyra mål i snitt per match och är en riktig lagmaskin: ingen spelare har gjort mer än 13 mål (Nisse Ekström). Hur många blir det på söndag?

Oddsen: En Ronnebyseger ger 1,75 hos Coolbet medan tvåan betalar 2,75 gånger pengarna.

Vill du spela på just ditt lokala lag? Klicka dig vidare till Coolbet här och få odds från allsvenskan till division 5.