Här är måstematcherna i kvalet – flera lag under press direkt

Division 3-kvalet är igång – och första omgången bjöd på flera överraskningar.
Nu sitter några lag i pole position medan andra är tvingade att ta tre poäng för att drömmen om förbundsserierna ska leva vidare.
Här är matcherna att hålla koll på i helgen.

Vill du spela på just ditt lokala lag? Klicka dig vidare till Coolbet här och få odds från allsvenskan till division 5.

Grupp 3:
Lördag 14.00:
Delsbo-Säter
Dala Järna-Hille
Kommentar: Säter kvalar för att behålla sin division 3-status men fick en mardrömsstart med 1-4 hemma mot Dala-Järna i öppningsmatchen. Nu är det kniven mot strupen hemma mot Delsbo som också nollade i inledningsmatchen. Ett kryss mellan Dala-Järna och Hille skulle samtidigt öppna upp gruppen totalt inför den tredje omgången.

Grupp 4:
Lördag 14.00:
IFK Sunne-Sturehov
KB Karlskoga-Arboga Södra
Kommentar: Arboga-Södra stod för en riktig smäll när man klippte till division 3-laget Sunne, som tog 28 poäng i trean, med hela 5-0 i öppningen. Nu väntar tidig gruppfinal mot KB Karlskoga och vinnaren kopplar ett tydligt grepp om platsen till trean samtidigt som man i praktiken kan spela bort både Sunne och Sturehov som möts samtidigt.

5-0 i öppningsmatchen – nu är Arboga favorit. 2,20 på en ny skalp i kvalet. Här är alla odds från Coolbet på division 3-kvalet!

Grupp 5:
Lördag 13.00:
Håbo-Spånga
Lördag 14.00:
Vaksala-Levide
Kommentar: Gotländska Levide fick en pangstart på kvalet när man hemmaslog Håbo med klara 4-0 hemma på Levide IP. Men nu väntar en resa till fastlandet och Årsta IP i Uppsala där Vaksala står för motståndet. Upplänningarna är piskade att vinna efter en tung smocka med 0-4 mot Spånga i premiären. Segrar för Levide och Spånga ger gruppfinal nästa helg.

Grupp 11:
Lördag 14.00:
Åsa-Waggeryd
Kungsbacka IF-Besa
Kommentar: Kvalets målsnålaste grupp hittar vi i södra Sverige där Waggeryds 1-0 på Kungsbacka blev gruppens enda balja i första omgången. Öppet värre med andra ord inför runda 2 där Åsa tar emot gruppledande Waggeryd och Kungsbacka har tryck på sig att plocka tre poäng mot Besa för att inte drömmen om en förstaplats ska dö redan efter två omgångar.

Kvalet rullar vidare – med måstematcher direkt i andra rundan. 2,00 på att Åsa tar en viktig trea. Kolla in alla kvalodds här!