Här är laget från den gotländska landsbygden som vill vinna kvalet

Det är oktober och vi går in i den mest nervkittlande perioden i svensk fotboll – kvalspelet. Ett av lagen som drömmer om att gå upp är ett otippat gäng från den gotländska landsbygden. Det här är berättelsen om Levide IF.

Hur går det i kvalet till division tre och fyra? Få odds från allsvenskan till division fem hos Coolbet här.

Levide ligger på sydvästra Gotland med 45 kilometer till närmaste stad. Här, i en by med 135 invånare, återfinns ett av öns bästa fotbollslag. Levide IF har stått för en fantastisk säsong där man med sina 58 ihopskrapade poäng kan titulera sig som det poängmässigt bästa division 4-laget i Sverige.

Framgången har inte gått obemärkt förbi. Under säsongen har HelaGotland.se följt laget i en webb-TV-serie som blivit mycket populär. Nu när Levide ska kvala upp till division 3 för andra gången i klubbens historia kommer det bli mer intressant än någonsin att följa laget.

En bortamatch mot Levide kommer inte bli en enkel resa, varken tidsmässigt eller ekonomiskt, då alla tre kvalmotståndare håller till i Stockholm eller Uppsala. Räkna med att sockenborna kommer gå man ur huse för att heja fram sitt lag till regionalfotbollen.

Hur går det i kvalet till division tre och fyra? Få odds från allsvenskan till division fem hos Coolbet här.

Följ Levide IF:s resa mot division 3 här i den här webb-TV-serien.