Favoriterna som föll platt i lokalfotbollen

De var tippade att vinna sina serier och ta steget upp – istället blev det precis tvärtom. Här är favoriterna som föll i den lokala fotbollen.

Kvalet rullar vidare – med nya måstematcher. Här är oddsen på ditt lokala lag i division 3-kvalet!

Det ordinarie seriespelet är över och det som återstår av lokalfotbollen är gastkramande kval till framför allt division 3 och division 4. Där är det skarpt läge för en hel del klubbar som åkte på en mina i den första kvalomgången.

Men slutet på säsongen innebär också tid för reflektion och utvärdering. Och för några av klubbarna är det bara konstatera att det gick käpprätt åt skogen under året.

Skinnskattebergs SK var tippade av Coolbet att vinna sin serie, division 5 Västmanland, men fick en tuff start på säsongen med 0-1 mot Skultuna i premiären.

Det skulle bli än värre.

Trots en seger redan i andra omgången klappade man ihop totalt, plockade bara tio poäng på hela säsongen och slutade sist i hela serien – 47 poäng bakom vinnarna Sörstafors-Kolbäck.

Lika bister var verkligheten för Annebergs GIF, storfavorit i division 5 norra Småland till oddset 2,30 hos Coolbet. Efter 3-4 mot Ekhagen i sista omgången samtidigt som IFK Österbymo besegrade Solberga trillade Anneberg till och med ned under nedflyttningsstrecket, en bra bit bakom slutliga serievinnarna Ekhagen.

Där kan vi verkligen snacka om favoritfall.

I andra änden finns favoriterna som pallade för trycket, levde med favoritskapet hela säsongen och landade en efterlängtad serieseger. Totalt var det 24 av 83 förhandsfavoriter i division 4 och 5 som klarade av att vinna sin serie och kan kvittera ut ett avancemang inför 2020.

Men för många av tabelltvåorna finns fortfarande chansen i kvalet. Här är senaste nytt inför den andra omgången.

Kvalet rullar vidare – med nya måstematcher. Här är oddsen på ditt lokala lag i division 3-kvalet!

Kval till division 4 – och Coolbet har oddsen. Här är lagen som tippas ta steget upp!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *